Marlike Marks

Patrick & Wouter · Marlike Marks · Portret en documentaire fotograaf · Rotterdam

Patrick & Wouter

De eerste ontmoeting tussen Patrick en Wouter was eigenlijk bedoeld als onenightstand via een dating site, maar het bleek liefde op het eerste gezicht. Vanaf het eerste moment voelt het zo goed en raken ze vrijwel meteen in gesprek over heel persoonlijke dingen, inmiddels zijn ze vier jaar samen waarvan anderhalf jaar getrouwd.

De liefde en connectie tussen hen is voelbaar in alles wat ze zeggen. Beide hebben ze verschillende relaties achter de rug en dragen ze de nodige bagage mee uit hun verleden, waardoor vooral Patrick moeite heeft om weer te geloven in de liefde. Openheid en vertrouwen zijn de basis van hun relatie. Ze zeggen echt alles tegen elkaar, maar met de wetenschap dat ze nooit de intentie hebben om elkaar pijn te doen.

/Love is Lost interviews/Patrick&Wouter.jpg

Patrick: Vlak voordat ik Wouter leerde kennen zat ik echt op een punt dat ik klaar was met de liefde en gewoon alleen wilde zijn.

Wouter: We leerden elkaar kennen via een datingsite en onze ontmoeting was eigenlijk meer als onenightstand bedoeld. Ik had een paar keer een relatie gehad en dat liep iedere keer op niets uit. Ik wilde in die periode gewoon vrijgezel blijven, een beetje rondscharrelen en m’n leven rondom mezelf en mijn vrienden inrichten. Maar tijdens onze date raakten we meteen in gesprek over hele diepe dingen. Dingen waar mensen vaak ook van terugschrikken, maar die voor Patrick nooit een issue zijn geweest. Vanaf moment één zat het gewoon zo goed tussen ons.

Patrick: Ik heb ook gewoon in één keer alles op tafel gelegd, nare ervaringen uit eerdere relaties en onverwerkt verdriet. Dingen die ik nooit eerder aan iemand verteld had.

Wouter: Terwijl hij nog geen uur binnen was, echt heel bizar.

Patrick: Eigenlijk toen ik de tram uitstapte en hem zag… ik geloof niet in liefde op het eerste gezicht, maar toen gebeurde er iets. Ik wilde geen initiatief tonen, maar ik heb wel gewoon al mijn ellende voor z’n neus neergelegd. Als hem dat zou afschrikken wilde ik het liever vandaag weten dan volgende week.

Wouter: Voor mij voelde dat ook zo, ik kom sowieso uit een familie waar heel veel ruimte is voor eerlijkheid, openheid, oprechtheid. Ook als het om dingen gaat die minder leuk zijn om te horen. Liever dat, dan liegen of dingen achterhouden.

Patrick: Het is grappig want een vriendin van mij had al voorspeld dat Wouter de ware voor mij zou zijn toen ze zijn foto zag. Ze kreeg gelijk en was mijn getuige toen we anderhalf jaar geleden gingen trouwen.

Wouter: Ik zag trouwen eigenlijk nooit als iets voor mij, relaties waren in mijn ogen altijd tijdelijk. Zolang je het leuk hebt samen is het goed, maar dat houdt ook weer op. Met Pat voelde dat echt zo anders. Ik zag nog wel veel drempels en wilde graag eerst mijn leven op orde hebben, maar Patrick heeft mij laten zien dat dat niet nodig is. Dat ik vooruit mag denken.

Patrick: Ik denk dat dat belangrijk is, om te dromen over dingen die je samen zou willen doen. Dat heb je ook nodig om je hoop te houden en om het leuk te hebben. Om samen de volgende stap te zetten, ik ben daarin heel romantisch en ik vond ook echt dat hij mij moest vragen.

Wouter: Ik heb altijd wel zoiets gehad dat als ik zou trouwen, dan zou ik degene zijn die het vraagt. Dat past wel bij me.

Patrick: Ik heb gewoon van kleins af aan een prins gezocht, iemand die moeite voor me doet en mij het hof maakt. Ik liet Wouter ook in alles het initiatief nemen. Hij was de eerste die zei dat hij verliefd aan het worden was. Hij heeft de stap gezet om tot een relatie te worden en hij is over samenwonen begonnen. Dat heb ik heel erg nodig gehad om weer vertrouwen te krijgen in de liefde.

Wouter: Als ik van mensen hoor dat ze zich niet altijd veilig hebben gevoeld, dan raakt me dat. Ik weet wat voor verschil het kan maken en ook hoe makkelijk het is om lief voor elkaar te zijn. Patrick is iemand die zo oprecht en puur is, maar die duidelijk een bepaalde veiligheid miste en ik vond het alleen maar mooi om hem dat te kunnen geven.

Patrick: Wat ik ook zo bijzonder vind bij ons is dat we verliefd blijven. Normaal word je verliefd en je hebt die vlinders in je buik, maar op een gegeven moment wordt dat minder of gaat het over in iets anders. Maar wij zijn nu bijna vier jaar samen en nog steeds heel erg verliefd.