PORTRAITS

Naast mijn vrije werk ben ik altijd op zoek naar leuke samenwerkingen, opdrachten of interessante uitdagingen. Mijn manier van werken zal altijd zeer persoonlijk en dicht op de huid zijn. Je kunt me benaderen voor het maken van een portret of portretserie, een documentaire serie, een fotografisch onderzoek. Heb je een leuk idee, neem dan snel contact op en we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

MICHEL

2017 | Michel is een bevriende muzikant en de afgelopen twee maanden zijn we een paar keer op pad geweest om een portret serie te maken. Hij had foto's nodig voor zijn social media, affiches en flyers. Als je aan zo'n project begint is het vaak even uitzoeken wat werkt. Onze samenwerking ging echter meteen goed; we zaten op één lijn en het resultaat is erg tof geworden.

michel-01.jpg

MOVING SHIATSU

2017 | Moving Shiatsu is het bedrijf van Anne, een goede vriendin en buurvrouw van mij. Ze werkt vanuit haar eigen praktijk, bij mensen thuis, maar ook op locatie. Met haar camper staat ze regelmatig op festivals om behandelingen te geven. Voor haar website en social media hebben we foto's gemaakt in het bos met haar camper om dat festivalgevoel over te brengen.

web_B0003251.jpg

LEXX

2017 | Een tijdje geleden vroeg Lexx mij om hem te fotograferen. Ik vond de manier waarop hij het vroeg heel tof; hij wilde geen standaard muziek foto’s, maar foto’s op mijn manier. Dus heel persoonlijk en dichtbij, wat best een uitdaging is. We zijn gewoon begonnen met een middag bij mij thuis, heel relaxed en ongedwongen maakte ik wat foto's terwijl hij zijn repertoire oefende. Het zonlicht was perfect, wat zorgde voor een mooi begin van een serie portretten.

lexx-02.jpg

lexx-01.jpg

JIRI

2017 | Ik heb de laatste tijd een aantal keer de vraag gekregen van bevriende muzikanten of ik foto’s van ze wil maken. Niet op de momenten dat ze optreden, maar juist op die andere momenten. Uit het leven gegrepen en persoonlijk. De eerste serie foto’s maakte ik van Jiri, een muzikale duizendpoot die ik al jaren ken. Opzoek naar dat persoonlijke ben ik eerst bij hem thuis gaan fotograferen en praten. Jiri is een dromer en een denker en hij wandelt veel, daarom kregen we al snel het idee om een serie foto’s te maken bij de Kralingse Plas. Echte en rauwe zwart wit beelden waren het resultaat.

jiri-01.jpg

jiri-02.jpg

NEKTAR

2016 | Nektar ontmoette ik op een parkeerplaats in de Belgische Ardennen en hij intrigeerde mij meteen. In eerste instantie werd mijn aandacht getrokken door zijn dreads, omdat ik alleen zijn rug zag toen hij wegliep van zijn auto. Later kwam hij terug en zag ik ook zijn voorkant. Toen voelde ik helemaal een enorme drang om hem te fotograferen en ik stapte op hem af. Aangezien hij een reiziger was in hart en nieren klikte het meteen. India, Iran, Pakistan; overal was hij al geweest dus na de foto's raakten we aan de praat en dronken een biertje. Al snel lagen er verschillende kaarten op tafel en wisselden we verhalen en locaties uit. Het was een mooie middag en ik zal Nektar niet snel vergeten. Normaal vind ik het doodeng om iemand zomaar aan te spreken voor een portret, maar dit ging helemaal vanzelf.

nektar-01.jpg

RICK

2016 | Het laatste weekend in Georgië brachten we door op het One Caucasus Festival. Met de camper in het weiland, uitzicht op het festival terrein, vlagen muziek die onze kant op komen; een Woodstock gevoel, maar iets minder druk. Ik ontmoette hier Rick uit Amerika, een oude hippie en een mooi mens. We hadden een klik en een fantastische nacht die begon met uitbundig, dronken gedans en eindigde ergens op de heuvel, liggend op onze rug, kijkend naar de sterren, filosoferend over het leven en de liefde.

dromen-07.jpg

Rick-01.jpg

ANNE

2016 | Soms zie ik opeens spontaan een foto voor me en dan moet ik deze ook maken. Dit was het geval toen ik bij Anne op bezoek was. Tijdens mijn onderzoek naar Laurens kwam ik voor het eerst bij hem langs en daarna bleef ik hem af en toe opzoeken. We zaten samen in zijn woonkamer wat te praten en te drinken en toen popte dit beeld plotseling op in mijn hoofd.

anne-001.jpg