NARASARAOPET

2017 | In februari ging ik voor stichting Photo Projects for Children naar India geweest. PhotoPFC ontwikkelt en organiseert fotografie­workshops voor kinderen in verschillende werelddelen. Samen met collega's Jan Scheerder en Roline Vroege heb ik in India een workshop fotografie te geven aan kinderen van de Intergrated Highschool in Narasaraopet. Dezelfde workshop hebben we ook in Nederland op de Mariaschool in Pijnacker gegeven. Van de resultaten hebben we een catalogus en een tentoonstelling samengesteld. Ik heb alle kinderen geïnterviewd en deze interviews zijn in de catalogus opgenomen. Tijdens onze tijd in India heb ik geblogd over alles wat we daar meemaakten.

Het was voor mij sowieso bijzonder om in India te zijn, omdat ik er eerder al naartoe onderweg was, maar nooit was aangekomen. Het moment dat het vliegtuig landde voelde ik eigenlijk meteen dat het klopte.

Nederland verschoof voor heel even naar de achtergrond met al zijn onrust en afleiding. Het leven in India is zo mooi, zo puur en zo rustgevend. Vaak zat ik ’s avonds op het dakterras te kijken naar de zonsondergang, de geuren van specerijen, warmte en wierook hangen in de lucht. Niet nadenken, gewoon zijn en op zulke momenten was alles goed.

wit-blokje.jpg
india-02.jpg

india-01.jpg

india-03.jpg

narasaraopet-06.jpg

wit-blokje.jpg
narasaraopet-11.jpg

narasaraopet-07.jpg

narasaraopet-08.jpg

narasaraopet-04.jpg

narasaraopet-01.jpg

wit-blokje.jpg

narasaraopet-03.jpg

narasaraopet-05.jpg

narasaraopet-02.jpg